Marriott pomôže IKEA s otvorením siete hotelov v Európe

05.03.2013 Celý región

Štokholm 5. marca (TASR) - Spoločnosť Marriott International, ktorá prevádzkuje luxusné hotely po celom svete, pomôže švédskemu nábytkárskemu gigantu IKEA s otvorením siete hotelov v Európe. Informovala o tom agentúra AP.

Švédsky koncern vlani oznámil, že plánuje otvoriť vo veľkých európskych mestách približne 50 hotelov s kapacitou 150 až 300 izieb. A dnes IKEA informovala, že si za partnera, ktorý jej pomôže s otvorením siete hotelov vybrala spoločnosť Marriott International.

Prvý hotel z novej siete bude stáť v talianskom Miláne a hostí by mal privítať už na budúci rok. Uviedol to Peter Andrews, šéf Inter Hospitality, ktorá je súčasťou divízie majetku Inter IKEA. Dodal, že dohoda s Marriott umožní švédskemu koncernu vybudovať kvalitnú sieť ubytovacích zariadení.

IKEA, najväčšia svetová sieť predajní s nábytkom, už vlastní pár hotelov a Marriott International prevádzkuje 3700 hotelových zariadení v 74 krajinách sveta.

Plánované hotely budú patriť do tzv. kategórie budget hotel, čo znamená, že budú ponúkať moderný dizajn, ale za dostupnú cenu.
 

Vyberte región